hamburger icon

Sabotaj Sistem Gereksinimleri

Tarih: 09.11.2022 16:59
Sabotaj Sistem Gereksinimleri
Sabotaj yerli yapım bir oyun olarak ilgi görmektedir. Oyun severler oyunun açıklanan sistem özelliklerini merak etmektedir.

Sabotaj Sistem Gereksinimleri

Sabotaj yerli yapım bir oyun olarak ilgi görmektedir. Oyun severler oyunun açıklanan sistem özelliklerini merak etmektedir. Sabotaj oyunu depolama alanı veya diğer sistem özellikleri ile bu oyuna ilgi duyanları fazla zorlamaktadır. Sabotaj oyun sistem gereksinimleri incelendiğinde bilgisayarda 64 Bit Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10 işletim sistemi olması gerekmektedir. İşlemci Intel Core İ3 yada Amd Ryzen 3 olmalıdır. Bilgisayar ekran kartının ise İntel HD 4000 veya eşdeğer olması gerekmektedir. Bilgisayarda 10 Gb depolama alanı, 4 Gb da ram bulunması gerekmektedir. Oyunu ideal performansta oynayabilmek için mutlaka bu özelliklerin tüm bilgisayar bileşenlerinde arttırılması gerekmektedir.

 

Sabotaj Oyunu Nedir?

Sabotaj oyunu 4 yıllık bir çalışmanın sonunda geliştirilerek oyun severlerin ilgisine sunulmuştur. 2020 Yılı Temmuz ayında piyasaya sürülmüştür. 2020 Aralık ayında ise Steam platformunda aktif hale gelmiştir. Hes Games’in tasarladığı oyunu Typer Games yayınlamaktadır. Yerli yapım bir oyun olması sebebiyle merak konusu olmuş ve oldukça da ilgi görmekte ve görmeye devam etmektedir. Sabotaj oyunu Fps (First person shooter) ‘Birinci şahıs nişancı’  tarzında tasarlanmış bir oyundur. Karakterin sadece kollarının göründüğü, karakterin gözünden çevremizi görebildiğimiz bu etkinin verilmek istediği oyun türüne denilmektedir.

    

Sabotaj Oyun Özellikleri Nelerdir?

Sabotaj Türk yapımı oyunda düşman ülkelerin ajanları bulunmakta ve bu ajanlar oyun haritasında bazı yerlere C4 patlayıcılar yerleştirilmektedir. Amaç bu patlayıcıları yerleştirmelerine engel olmaktır. İki grup arasında çatışma yaşanmakta en son hangi takımın oyuncusu hayatta kaldı ise o takım oyunu kazanmaktadır. Oyunda karakterlerin 100 üzerinden değerlendirilen güçleri bulunmaktadır. Karakter silahlardan kendini koruyabilmek adına zırhta giyebilmektedir. 15 adet tur sonunda daha fazla galip gelen takım oyunu kazanmaktadır. Sabotaj oyunu oyuncuların her tur sonunda başarılarına göre gümüş, altın yada tecrübe puanı kazandıkları bir oyundur. Oyunda farklı taktikler geliştirerek daha iyi bir oyuncu olunabilmektedir. Oyunda ayrıca Türkçe dil desteği yanında ingilizce dil desteği de bulunmaktadır. 

 

Sabotaj Oyun Modları Nelerdir?

Sabotaj oyununda Force (kuvvet-Asker)  ve Tactic (ajan ) adında iki takımın soluksuz mücadelesine tanık olunmaktadır. Oyunda farklı görevlerin tanımlı olduğu oyun modları bulunmaktadır. Ajan yada asker karakterli oyuncular seçilen oyun modunda hedeflenen görevi başarıyla yerine getirmek zorundadır. Seçilen oyun moduna uygun taktikler geliştirmek oyuncunun başarılı olmasında etkendir. Oyunda 7 adet oyun modu, 8 adet ise oyun haritası bulunmaktadır. Sabotaj oyunu oynanırken oyuncular herkes tek, takım maçı, sabotaj, bölge koruma, İstihbarat (bayrak kapma),eleme, rekabet adıyla birbirinden farklı oyun modlarını seçilebilmektedir. Arıca seçilen moddaki görevleri, 8 farklı oyun haritasında gerçekleştirilebilmektedir.      
 

Sabotaj Kaç GB Ekran Kartı Gerektirir?

Sabotaj oyun sistem gereksinimleri incelendiğinde oyun için bilgisayarda en az İntel HD 4000 ek kartı bulunması gerekmektedir. Dâhili ekran kartı olan HD 4000 işlemcinin içinde bulunmaktadır. Ram hafızasına, gücüne ve işlemcinin hızına göre performansı artmaktadır. Ramı yüksek olan bu ekran kartına sahip bilgisayarlarda daha yüksek performans alınmaktadır. Oyunda grafiklerin net görünmesi, çözünürlüğün yüksek olması için ekran kartının güçlü olması gerekmektedir. Oyun severlerin sabotaj veya benzeri tüm oyunlardan yüksek performans almak için mutlaka ekran kartlarının güncel olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir.       

 

Sabotaj Kaç GB Yer Kaplar?

Sabotaj oyunu kaç Gb yer kaplamaktadır. Oyun bilgisayar hafızasında kapladığı alan bakımından da oyun tutkunlarını mutlu etmektedir. Bilgisayar hafızasında az yer kaplayan oyunlar ilgi görmekte ve bilgisayarda sevilen oyunlar arasından tercih yapma zorunluluğu yaratmadığı için sevilmektedir. Sabotaj oyun sistem gereksinimleri incelemesinde oyun için bilgisayarda yaklaşık 10 Gb kadar depolama alanı bulunması yeterli olacaktır. Sabotaj oyunu bu özelliği ile de indirmeye ve oynamaya değer bir oyun olarak görülmektedir. 

 

Sabotaj Kaç GB Ram Gerektirir?

Sabotaj sistem gereksinimleri incelendiğinde oyun için bilgisayarda en az 4 Gb ram olması gerekmektedir. Ram bilgisayarda kısa süreli bellek görevindedir. Random Access Memory ‘Rastgele erişimli bellek’ olarak telaffuz edilmektedir. Bilgisayarda ramının güçlü, hafızasının yüksek olması ile oyun içi grafikler sistem hafızasında daha fazla depolama alanı bulunabilecektir. Daha fazla depolama alanı bulması demek oyun içince meydana gelen ani fps düşüşlerinin minimuma inmesi demektir. Bu da oyun performansının oyun deneyiminin yüksek olması demektir. Sabotaj oyunu için bilgisayar bileşenlerinden ramın güncel özelliklerde olmasına dikkat edilmelidir.      

  

Sabotaj Hangi İşletim Sisteminde Çalışır?

İşletim sistemi bilgisayar donanımları ile uygulama programları arasında iletişimi sağlayan yazılımlar bütünü olarak tarif edilmektedir. Sabotaj sistem gereksinimleri incelendiğinde bilgisayarda en az 64 Bit Windows 7 işletim sisteminin olması gerektiği anlaşılmaktadır. İşletim sisteminin güncel olması oyun severlerin her zaman avantajına olmaktadır. Sabotaj oyunu için ideal olarak ise 64 Bit Windows 10 işletim sistemini bilgisayarda kurulu olması gerekmektedir.  

 

Sabotaj Minimum Sistem Gereksinimleri?

Sabotaj oyunu için bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerinde olması gerekmektedir. Minimum sistem gereksinimi oyunu kurmak için gerekli en düşük sistem özellikleri olarak da tarif edilmektedir. Bu sistem özelliği bilgisayarda mevcut değilse oyunu kurmada sorunlar yaşanabilmektedir. Oyun kurulsa dahi oyunda performansı düşüklüğü gözlemlenir, oyunda donmalar, kasmalar meydana gelir. Sabotaj Oyun sistem gereksinimleri incelendiğinde bilgisayarda minimum 64 Bit Windows 7 işletim sistemi ve Intel Core İ3 veya Amd Ryzen 3 işlemci olması gerekmektedir. Bilgisayar ekran kartı ise İntel HD 4000 yada eşdeğer Amd marka olmalıdır. Bilgisayarda 4 Gb ram, 10 Gb depolama alanı bulunması gerekmektedir.   
  

Sabotaj Önerilen Sistem Gereksinimleri?

Sabotaj ve benzeri oyunlarda yüksek performanslı bir oyun tecrübesi yaşamak için sistem özelliklerinin minimum sistem gereksiniminde yüksek olması gerekmektedir. Bilgisayar oyunlarında oyunun kurulması için gerekli sistem özelliklerinden daha yüksek önerilen yada ideal ölçülerde sistem özellikleri bulunmaktadır. Önerilen sistem özelliği yüksek oyun grafiği, yüksek çözünürlük demektir. Sabotaj sistem gereksinimleri oyunun tasarımcıları tarafından deneyimlenerek paylaşılmaktadır. Sabotaj oyunu önerile sistem gereksiniminde bilgisayarda 64 Bit Windows 10 işletim sistemi ve İntel core i5 veya Amd Ryzen 5 işlemci olması gerekmektedir.  Nvıdıa Geforce GT 730 veya eşdeğer amd marka ekran kartı bulunması gerekmektedir. Ayrıca 8 Gb ram ve 10 Gb depolama alanı olmalıdır.  

 

Sabotaj Maksimum Sistem Gereksinimleri?

Sabotaj maksimum sistem gereksinimleri oyun için en ideal sistem özelliklerinin bulunduğu bilgisayarı tanımlamaktadır. Oyun ideal sistem gereksiniminde oynanırsa grafikler en ince ayrıntısına kadar görülür, ekran çözünürlüğü ve görüntü kalitesi oyun severleri fazlasıyla memnun eder. Sabotaj oyun sistem gereksinimleri incelendiğinde oyun için maksimum 64 Bit Windows 7 işletim sistemi, İntel Core İ7 veya Amd Ryzen 7 işlemci olması gerekmektedir. Ekran kartı ise Nvıdıa Geforce Gtx 960 veya eşdeğer Amd ekran kartı olmalıdır. Bilgisayarda 8 Gb ram, 10 Gb depolama alanı bulunmalıdır.   

 

Sabotaj Ücretli mi?

Sabotaj oyunu Steam platformundan ücretsiz indirilerek oynanabilmektedir. Günümüzde oyun sadece Latin Amerika sunucularından oynanabilmektedir. Oyunun Avrupa ve Türkiye sunucuları 2021 Ağustos ayında süresiz olarak kapatılmıştır. Oyunu Google arama motorlarına ismin yazarak indirmek ve oynamak da mümkündür. Oyunu Türkiye  sunucularının kapatılmasından sonra çevrimiçi oynamak mümkün olmayacaktır.    




 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...