hamburger icon

Neden Hazır Sistem PC Tercih Etmeliyiz? Hazır Sistemin Faydaları Nelerdir?

Tarih: 30.11.2022 14:21
Neden Hazır Sistem PC Tercih Etmeliyiz? Hazır Sistemin Faydaları Nelerdir?
Hazır Sistem Nedir? , Hazır Sistem’in Avantajları Nelerdir ? , AMD ve Intel İşlemcili Hazır Sistemler
Neden Hazır Sistem PC Tercih Etmeliyiz? Hazır Sistemin Faydaları Nelerdir?
Hazır Sistem Nedir?
Hazır sistem alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan; belirli bir kullanım alanına göre dizayn edilip satışa çıkarılan ve bileşenleri içerisinde ‘’hazır’’ bir şekilde bulunan sistemlere denir. Hazır sistemler gaming için veya ofis kullanımına göre uygun olan bileşenler seçilip hazırlanabilir. Günümüzde en popüler hazır sistemler genellikle gaming için oluşturulan sistemler oluyor.
Hazır Sistem’in Avantajları
Uzmanlar tarafından en iyi performans veya en iyi fiyat/performans’ı vermesi için özel seçilerek hazırlanan sistemler potansiyel kullanıcıları bilgisayar toplama zorluğundan ve bekleme sürecinden kurtarıyor. Genellikle kullanıcının kendi bileşenlerini toplayarak dizdiği PC’lerden daha uygun bir fiyata gelen hazır sistemler, çoğu kullanıcının tercihi oluyor. Hazır sistemlerde bileşenlerin uzmanlar tarafından belirlenip PC’nin toplanması ile kullanıcı, birbirine uyumlu ve fiyat/performans açısından en uygun olan seçeneği tercih etmiş oluyor. Kullanıcı bu senaryoda birbirine en uygun parçaları araştırma ve üstüne kafa yorma kısmından kurtulmuş oluyor.
Hazır sistemlerin başka bir özelliği ise, kullanıcının isteği dahilinde alacağı hazır sistemindeki bileşenleri daha iyi bir bileşen ile değişitirebilmesi. Potansiyel bir parça değişimi yaparken kullanıcı bu değişimi yine uzmanların belirlediği sisteme uygun ve optimize bir şekilde çalışıcak bileşenler arasından yapabiliyor. Bu durum kullanıcıya esneklik sağlarken aynı zamanda hazır sistemin getirdiği fiyat ve uyumluluk alanındaki katıkıdan yararlanmasını sağlıyor.
Hazır sistemlerde zaman zaman daha yüksek performanslı bir ekran kartı bulunduran zaman zaman da daha yüksek performanslı işlemcilere sahip sistemler olabiliyor. Kullancı oynayacağı oyuna veya kullanım şekline göre bir tarafa ağırlık vererek hazır sistem seçenekleri arasından kendine en uygun olanı seçebiliyor.

AMD ve Intel İşlemcili Hazır Sistemler

İşlemci yada CPU, anakarta takılarak bilgisayara bağlı, RAM, GPU (Ekran Kartı),SSD gibi bütün bileşenlerin verdikleri komutları gerçekleştirir, CPU’nun bilgisayarın beyni olduğu söylenebilir. CPU’nun bu önemli rolünden dolayı bu bileşenin PC’deki en önemli bileşen olduğu söylenebilir.
PC’lerde işlemci söz konusu olduğunda aklımıza genelde iki seçenek geliyor. Bunlar AMD ve Intel. İki işlemci farklı soketlere sahip ve bu da  tercih ettiğiniz işlemciye göre farklı bir anakart kullanmanız gerektiği anlamına geliyor. AMD ve Intel için özel olarak üretilen anakartlar mevcut olup, AMD veya Intel’in işlemcilerinin nesilleri içerisinde de soket farklılığı olabiliyor.

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...